Kultivuoti, gėlavandeniai perlai

Kultivētas, saldūdens pērles

Izcelsme

Saldūdens pērles ir dabisks mīkstmiešu veidojums, kas mīt ezeru, upju un strautu smilšainajos seklumos. Trollbeads pērles ir ievāktas kultivētas saldūdens pērles. Gliemju iekšpusē tie veidojas četrus vai piecus gadus, līdz iegūst pareizo formu. Pērles sāk veidoties, kad viena gliemja čaumalas šķemba iekļūst citā. Laika gaitā mīkstmieši pārklāj šķembu ar perlamutru un pārvērš to par skaistu pērli. Šo organisko dārgakmeņu krāsa ir atkarīga no vides apstākļiem, ārējā apvalka krāsas un mīkstmiešu struktūras.

Ražošana

Mūsu atrastās pērles jau ir ideālā formā, tāpēc mums nav jāveic liela apstrāde, lai tās sagatavotu pārdošanai. Pateicoties speciālam instrumentam, kas nodrošina, ka pērles procesa laikā netiek bojātas, tiek izurbti urbumi. Kad tām ir atbilstošs izmērs, pērļu iekšpusē tiek fiksēti sudraba serdeņi. Tas tiek darīts ar īpašu instrumentu, kas ļauj noenkurot serdi katrā pērlē atsevišķi, rūpīgi un atbildīgi.

Pērles - okeāna dārgakmeņi

Tie ir kā mēness gaismas atspulgs nāras acīs. Spīdošās pērles bieži dēvē par okeāna dārgakmeņiem. Mistikas ieskauti un apburoši ar savu šarmu, tie ir patiesi dabas brīnumi. Viduslaikos ar pērlēm rotāja tikai karalisko ģimeņu pārstāvjus un citus augstmaņus, tāpēc kopš tā laika pērles ir kļuvušas par bagātības un pilnības simbolu. Mēdz teikt, ka pērles varētu nozīmēt asaras, bet tikai tiem, kam to nav.